2015 Jaarlijst – Knaller van het jaar

{oorspronkelijke bericht geplaatst in december 2015}

Tremonti – Cauterize

De concurrentie was groot maar de snoeiharde speedmetal van Tremonti wint toch de prijs van knaller van het jaar. Snel en hard lijkt het motto voor dit album terwijl het geheel uiteraard wordt begeleid door de heerlijke riffs van Tremonti zelf. Voor de mensen die bekend zijn met Creed en Alter Bridge is dit zeker een aanrader, helemaal als gitaar geweld iets is waar je van houd.

De nummers zelf zijn wat afwisselender dan het voorgaande album, maar door de constante actie heb je vrijwel geen tijd om daar bij stil te staan. Het album opent dan ook niet voor niks met Radical Change, een nummer wat er direct hard tegen aangaat. En eigenlijk wordt dat het hele album zo vast gehouden. Dit alles begeleid onder de zang van Mark die beduidend beter is gaan zingen, het vele touren heeft hem geen windeieren gelegd blijkt maar weer.

Een opvolger van dit album (welke is ontstaan tijdens de opnames van dit album) staat gepland voor begin 2016.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s