Wie ben ik

Ik ben Legian en al jaren ben ik een groot muziekliefhebber. Waar ik ben opgegroeid met artiesten zoals Queen, Pink Floyd en Mark Knopfler is mijn uitvalgenre tegenwoordig de progressieve kanten van de Rock en Metal. Bands als Porcupine Tree, Dream Theater en Marillion bijvoorbeeld, maar ook jongere bands als TesseracT, Karnivool en Riverside. Als muziekliefhebber probeer ik daarnaast ook steeds meer buiten mijn comfortzone te gaan, met uitstapjes in de Jazz, Hip-Hop en Electronic die regelmatig voorkomen.

In 2009 ben ik lid geworden van het Nederlands/Belgische forum Musicmeter. Waar ik vele mede muziekliefhebbers vond en regelmatig nieuwe ontdekkingen deed en nog steeds doe. Door de jaren heen ben ik meer gaan schrijven over muziek. Dat uitte zich in 2013 in het posten van een volledige top 10 van het jaar op Facebook. Iets wat ik tot en met 2017 heb gedaan. In die jaren zijn de stukken steeds uitgebreider geworden. Die ontwikkeling maakte dat ik het tijd vond om eens wat nieuws te proberen. En het was een goede reden om te stoppen met Facebook.

Dus hier is hij dan, mijn eigen muzikale stukje op het alsmaar groeiende web. Een plek waar ik mijn hart kan luchten met betrekking tot muziek.
Ik heb echter geen grote dromen, ik doe dit omdat ik het leuk vind. Verwacht geen wekelijkse berichten, het is en blijft nou eenmaal een hobby. Een grote schrijver ben ik trouwens ook niet, verwacht dus ook geen vakkundige of diepgaande berichten.

Wat kan je dan wel verwachten? Reviews en berichten die mijn gevoel en idee van de muziek beschrijven. Evenals een jaarlijkse top 10 lijst. Ook heb ik al jaren het idee om eens mijn muzikale geschiedenis te documenteren, die zal hier ook in delen gaan verschijnen (zie hier). En natuurlijk de beste platen ooit gemaakt, naar mijn bescheiden mening 😉

Dus wees welkom en geniet vooral,

Legian.