Muzikale ontdekkingsreis

Kleine Stapjes

Elke keer dat ik Bohemian Rhapsody hoor wordt ik weer eventjes terug in de tijd gezogen. Naar de tijd dat ik nog als klein manneke me alleen nog maar druk maakte of ik nog genoeg tijd had om met de lego te spelen. Tja die goede oude tijd.

Het was zonder dat ik het besefte de start voor een muzikale ontdekkingsreis en het fundament voor latere muzikale keuzes. Goed terug naar die tijd. De Greatest Hits cd van Queen (geleend van mijn vader) zat vastgeroest in mijn cd speler. Elke keer dat de lego uit de la kwam ging de cd aan, ook op de momenten dat ik eigenlijk in bed moest liggen. Ik zette het geluid dan altijd op zijn zachtst.

Thuis werd er verder weinig ‘echt’ aandachtig naar muziek geluisterd, zo was mijn vader zijn rock periode al voor een groot deel voorbij. Het was voornamelijk radio als achtergrond. Als er dan wel geluisterd werd naar muziek was dat meestal een album van Dire Straits, Mark Knopfler, Eagles, en af en toe iets van Genesis, Fleetwood Mac of Pink Floyd. Die laatste is nog een band die mij erg wist te pakken, hoewel die Queen nooit uit mijn cd speler wist te duwen.

Pas vele jaren later zou ik doorhebben dat die artiesten de basis zouden zijn voor mijn muzieksmaak. Maar voordat het zover zou zijn gaan we eerst nog even de massa volgen…