2015 Jaarlijst – Teleurstelling van het jaar

{oorspronkelijke bericht geplaatst in december 2015}

Muse – Drones

Zoals de afgelopen paar jaar al gaande is met Muse, blijven ze zichzelf door ontwikkelen en proberen ze nieuwe invalshoeken te gebruiken (zoals Queen kloon The Resistance en dubstep probeersel The 2nd Law). Zo ook hier, namelijk de simpele ‘in your face’ schreeuw rock.

En ik kan hier nu een heel verhaal neerzetten over hoe onsubtiel de lyrics je oor in gepompt worden, of hoe ze muzikaal te veel vertrouwen op simpel ramwerk en een hard volume, of dat het ‘prog’ nummer The Globalist 8 minuten te lang duurt en dat ze het album afsluiten met het martelen van een kerkkoor. Maar daar wil ik zo min mogelijk woorden aan vuil maken. Het grootste probleem met dit album is namelijk dat er geen ziel in zit. De muziek is zo gevoelloos en ongeïnspireerd dat het niet blijft hangen. Nu is dat niet eens zo erg aangezien het merendeel van de nummers toch niet vaker dan 1 keer geluisterd zal worden, maar de paar nummers die wel goed klinken sneeuwen nu dus onder. En het gemis van een ziel is toch zorgwekkend, betekend dit namelijk dat Muse het maximum van hun kunnen hebben bereikt, dat ze de gemakkelijke weg kiezen en dat volgende albums inwisselbaar met dit album worden? Ik hoop toch van niet en dat we op het volgende album goed verrast worden.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s