2022 Jaarlijst – Feestplaat

Sasquatch – Fever Fantasy

Je zit lekker in de zon op het warme strand, voelt en hoort de golven over elkaar heen rollen. In de verte wat piepende zeemeeuwen. Onderwijl je de heerlijke zeelucht opsnuift en geniet van het zwoele briesje wat er staat. Puur genieten. Alvorens de schurende gitaren de rauwe groovende Southern Stoner Rock van Sasquatch ten gehore brengen. Optimaal genieten. Fever Fantasy is weer lekker ruig, heerlijk melodieus en het swingt de pan uit. Iets wat de heren al jaren doen, maar de formule lijkt haast geperfectioneerd te zijn. Dit (evenals hun vorige plaat) was de soundtrack van de afgelopen zomer, en de herfst en ook nog een beetje van deze winter. Want dit is gewoonweg een heerlijke plaat om te draaien. Vooral als het weekend in zicht komt. Fever Fantasy nodigt uit om op elk moment met een lekker fris biertje even van het leven te genieten. En het liefst ook nog met wat maten erbij. Optimaal genieten dus.

The Black Keys – Dropout Boogie

Na het sfeervolle en Blues georienteerde cover album Delta Kream was het weer tijd voor een eigen en wat feestelijkere plaat. En zie hier Dropout Boogie. Een plaat die alles bied wat je ondertussen van ze mag verwachten. Het songmateriaal is deze keer weer wat sterker en ook muzikaal weten ze weer wat meer te bieden dan de vorige poging. En dat levert een erg vrolijke, speelse en swingende plaat op. Ze weten in de 34 minuten weer voldoende plezier te brengen om je geboeid te houden. En eigenlijk mag The Black Keys gewoonweg niet ontbreken in een feestplaylist. Iets dat ze met Dropout Boogie weer opnieuw bewijzen.

HEALT – DISCO4 (Part I & II)

Ok, ik speel hier een beetje vals, deel I kwam namelijk al in 2020 uit, maar ik kan ze niet onbenoemd laten. DISCO4 brengt namelijk een heerlijke mix van stijlen en artiesten samen. Onder andere Poppy, Lamb of God, Nine Inch Nails, Ghostmane en 100 Gecs die een lading aan Pop, Rock, Metal, Hip-Hop en Rap invloeden brengen. Maar alles wordt hier sterk gecombineerd onder een saus van Noise achtige electronics die klinkt als duistere futuristische industriële electropop. Perfecte muziek voor een feestje dus. Wat mij betreft wel. HEALTH zorgt ervoor dat al die verschillende stijlen en artiesten gedurende 90 minuten tot een geheel gebracht worden. En onder de noemer DISCO is er weinig verbeelding nodig om te bedenken waarvoor.


Plaats een reactie