2022 Jaarlijst – Introductie

Time flies when you’re having fun. Laten we het daar maar op gooien, want ook dit jaar is weer voorbijgevlogen. Met als gevolg dat er ook nu weer een (nog steeds groeiende) waslijst aan gemiste releases van dit jaar nog ligt te wachten op een luisterbeurt. Ach, volgend jaar weer een kans, hoewel daar ook alweer wat stevige releases in de pijplijn zitten trouwens.

2022 was muzikaal vooral het jaar waarin verder ik de krochten van de progressievere Death/Black/Doom/Tech/Core/en soortgelijke extreme metal stijlen ingedoken ben. Wat een flink aantal nieuwe en interessante deuren heeft geopend. Zo bleek ook dit jaar weer dat muziek nog altijd harder en extremer kan zonder als een complete chaos te klinken. Hoewel die ook in overvloed aanwezig zijn.

Daarnaast was dit natuurlijk ook het jaar van de Porcupine Tree Comeback. Met bijbehorende show in een zeer goed gevulde Ziggo Dome, die muzikaal in ieder geval enorm sterk was. Hoewel Wilsons fascinatie met Harry Styles op een gegeven moment wel wat vervelend werd. Maar goed, dat ze na 13 jaar nog steeds sterke muziek ten gehore kunnen brengen is toch wel fijn. Dat was toch wel even afwachten na Wilsons laatste solo releases.

Tevens was dit ook het jaar waarin ik mij realiseerde dat ik hier al jaren geen ruimte geef aan OST’s en dat is toch wel erg zonde. Ik beluister al jaren een groeiend aantal filmscores. En aangezien de laatste jaren ook games (wat toch wel mijn favoriete vorm van entertainment is naast muziek) steeds meer aandacht daarvoor krijgen vond ik het wel eens tijd worden om hier wat meer aandacht aan te geven. Dus vanaf dit jaar komt die categorie er ook eens bij.

Uiteindelijk was het een aardig lastige klus om de komende lijst vast te stellen. En om eerlijk te zijn ben ik er nog steeds niet helemaal zeker over. Maar goed, we moeten ergens een lijn trekken dus dat hebben we dan maar gedaan. Voor we het daarover gaan hebben eerst nog een klein vooruitblik naar wat 2023 ons gaat brengen. Want ook dan staan er weer aardig wat interessante releases in de planning.


Plaats een reactie