Muzikale ontdekkingsreis

Massaproductie

De basisschool was vooral een omgeving waar ik het met de eerder beschreven muziek deed. Pas de laatste paar jaar was ik actiever met muziek bezig en ging ik bewuster luisteren. Maar het kwam pas echt los toen ik op de middelbare school terecht kwam. De mp3 speler was een van de belangrijkste items toen en moest ik zo snel mogelijk hebben. Dat in samenwerking met Limewire zorgde voor een geheel nieuwe ervaring van muziek. Die oordopjes kwam de oren bijna niet meer uit op school.

De middelbare school bracht ook nog iets anders met zich mee. Een compleet nieuwe omgeving met veel meer mensen en invloeden. Het merendeel ging echter mee met de massa en ik dus net zo. Het was toentertijd voornamelijk top 40. Maar dat was geen ramp. Met Eminem, Justin Timberlake, Britney Spears en Christina Aguilera was er voldoende interessants. Voornamelijk voor een tiener bij wie de hormonen goed en wel beginnen te werken. Zo zijn Dirrty en I’m a Slave 4 U nog in mijn gehoor gegrift (voornamelijk vanwege de clips natuurlijk). Net zoals Satisfaction van Benny Benassi (ik heb de artiest even moeten opzoeken aangezien ik alleen dat nummer maar ken). Het was overal op de radio, op de tv en op mijn kostbare mp3 speler.

Het was een tijd waar ik voornamelijk gericht was op losse nummers, de singles en de hits. Hoewel albums wel langzaam om de hoek kwamen kijken. In die periode verzamelde ik veel nummers en branden deze eens in de zoveel tijd op een mix cd. Het heeft helaas nooit mogen werken voor een relatie (een echt romantische cd is er ook nooit uit gekomen), maar het was voor mij tenminste wel goede muziek. Daar kwamen ook kopieën van onder andere Britney Spears en Eminem bij.

Tegenwoordig luister ik af en toe nog eens naar die albums. Ze blijven voor mij een guilty pleasure want laat ik eerlijk zijn, zo goed zijn die nummers of albums eigenlijk helemaal niet. Maar ze liggen zo af en toe gewoon verrekte lekker in het gehoor. De nodige dosis nostalgie werkt natuurlijk ook mee. 

Het is een fase waar ik zeker fijne herinneringen aan heb op muzikaal gebied. Maar zoals het met fases gaat ging ook deze voorbij. Langzaam aan werd de top 40 muziek op de mp3 speler vervangen voor stevigere en agressievere muziek.