2019 Jaarlijst – Nr 4

Soen – Lotus

Hoewel ze duidelijk Tool als inspiratiebron hebben weten ze wel een eigen stijl neer te zetten in hun muziek. Hoewel ze daar wel enkele albums voor nodig hadden. Lotus is het vierde album en is net een stukje verfijnder dan de vorige. Het album is wat rustiger en vooral subtieler, maar ze weten de impact te houden.

Muzikaal zijn ze erg gericht op de melodieuze kant van de progressive metal. Hoewel het qua hardheid eerder onder de noemer rock zou vallen. Toch is de metal invloed duidelijk te horen. Evenals de instrument beheersing. Er wordt in de nummers regelmatig de tijd genomen om de instrumentatie te laten spreken. Iets wat de sfeer alleen maar ten goede komt. Er zitten dan ook prachtige stukken in die zowel heerlijke zwaar zijn als prachtig rustgevend.

Maar de kracht zit hem voornamelijk in de zang. De zachte en ietwat zwoele zang zorgt ervoor dat de band nergens echt agressief en hard overkomt. De zang zorgt zelfs regelmatig voor kippenvel. Het is een heerlijk kalmerend middel tussen de meer metal georiënteerde momenten op de plaat.

Hoewel de band vooral als Tool kloon wordt gezien zijn er echt flinke verschillen. Het is vooral de stijl van de muziek die de bands op elkaar doet lijken. Maar dankzij de zang en een andere instrumentale insteek weet Soen duidelijk een eigen geluid te creëren.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s