2019 Jaarlijst – Nr. 7

The Neal Morse Band – The Great Adventure

Over de oude generatie prog artiesten gesproken. Voor Neal Morse en zijn band beginnen de jaren steeds meer te tellen. Dat weerhoud hem er echter niet van om dit jaar niet een maar twee dubbel albums uit te brengen. En beide ook van hoge kwaliteit. Hoewel zijn solo plaat Jesus Christ the Excorsist de lijst niet gehaald heeft is die ook zeker de moeite waard. 

De band wordt gevormd door goede vrienden en grootheden binnen het genre zoals: Mike PortnoyRandy George en Bill Hubauer. En wordt aangevuld door de (in vergelijking zeer jonge) gitarist Eric Gillette, een naam die binnen het genre nog veelvuldig gezien zal worden en onderdeel van de nieuwe generatie is. Goed genoeg over de band, tijd voor de muziek. 

The Great Adventure is het vervolg op de in 2016 uitgebrachte dubbelaar The Similtude of Dream. Verschillende muzikale thema’s komen dan ook hier weer terug. De twee albums laten zich daardoor prima achter elkaar beluisteren. Wat voor ruim 3,5 uur muziek oplevert. Het is een heerlijke zit die laat horen dat de oude garde niet zomaar te vervangen is. 

De band speelt hier met veel plezier en dat is duidelijk te horen. Ze zijn goed op elkaar ingespeeld en door de jaren ervaring weten ze je met gemak door het een uur en drie kwartier durende album te loodsen. Hoewel de plaat vaak herkenbaar klinkt en soms zelfs wat cliché is weten ze het wel erg energiek en fris over te brengen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s