2019 Jaarlijst – Nr 6

The National – I Am Easy to Find

The National levert al jaren met elk nieuw album weer heerlijke kwaliteit. Zo ook op I Am Easy to Find. Het album voelt direct vertrouwd. Sinds ze zich met Fake Empire volledig op de kaart gezet hebben zijn ze elke paar jaar een zekerheid voor kwaliteit. De melancholiesche sfeer en het warme indie-rock geluid blijven genieten. En hoewel ze eigenlijk elke keer hetzelfde trucje uithalen, weten ze op de kleine dingen toch te vernieuwen. Zo was het op de vorige plaat nog de introductie van meer electronica. Voor I Am Easy to Find hebben ze echter voor een duidelijkere vernieuwing gekozen: Een blik aan gastzangeressen.

Het zorgt voor een heerlijke dynamische plaat die met 16 nummers iets langer dan een uur duurt. De samenzang van Matt en de zangeressen blijkt een gouden combinatie. Dat moeten ze zelf ook gemerkt hebben want er is geen nummer waar Matt solo zingt. Er zijn zelfs nummers waar hij geen woord zingt. Er is gekozen om minder electronica te gebruiken waardoor meer ruimte is voor de band. Iets waar ook goed gebruik van gemaakt wordt. Regelmatig komen de meest prachtige instrumentale stukken langs.

De band klinkt hier enorm vertrouwd. De muziek is duidelijk herkenbaar als The National en de sfeer zit er weer dik in. Toch is dit misschien wel hun meest vernieuwende plaat geworden. Uiteindelijk blijft de band doen wat ze altijd hebben gedaan, gewoon erg goede en prachtige muziek maken.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s