2019 Jaarlijst – Nr. 10

Astronoid – Astronoid

De eerste van de lijst is Astronoid. Ze besloten hun tweede cd naar de band te vernoemen. Waarschijnlijk vanwege de stijl ontwikkeling die we voortaan mogen verwachten van de band. En die stijl, die de naam Dream Trash heeft meegekregen is verrekte fijn om te horen.

Muzikaal is de band erg strak in het spelen. De riffs zitten vaak in de metal regionen en het drumwerk komt als een snel pak dreunen binnen. Dat gecombineerd met de fijne en pop aanvoelende zang maakt het geheel erg fascinerend. Maar simpelweg zeggen dat dit heerlijke Metal is doet de band geen recht. Het is namelijk niet gewoon Metal. De volgepropte sound heeft iets hypnotiserend over zich. En de zang die bijzonder ver weg klinkt heeft geeft het geheel een dromerige sfeer. Het doet daardoor erg denken aan Post-Metal en Shoegaze. De naam Dream Trash lijkt daardoor zeer goed gekozen.

Toch is de plaat niet perfect. Omdat alles zo ontzettend vol geproduceerd is verdwijnen veel van de zanglijnen en het heerlijke gitaarwerk ergens in de lucht. Om die goed te kunnen volgen is aandacht wel een vereisten. De plaat kan daardoor op momenten erg eentonig overkomen als een muur van geluid zonder textuur. Het is een smetje op een heerlijke plaat die vooral binnen de vele verschillende genres die de Metal rijk is erg fris aanhoort.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s