2019 Jaarlijst – Nieuwplaat

Dream State – Primrose Path

Met Primrose Path levert de band na 5 jaar eindelijk hun debut album af. De twee ep’s gaven de afgelopen jaren al een idee van het te verwachten geluid. Post-Hardcore is iets waar de Britten goed in zijn, iets wat Enter Shikari al een aantal jaar bewijst. Dream State heeft echter een grote troef die ze onderscheid van de rest. En dat is de zang van CJ Gilpin. Haar rauwe zang, die de afgelopen jaren wel wat zuiverder is geworden zorgt voor een extra dynamiek in het geheel.

Tekstueel blijft de band erg dicht bij zichzelf door vooral op persoonlijk vlak op het leven te reflecteren. Het levert voor velen herkenbare teksten op waar iedereen zich wel bij kan inleven. Muzikaal is de band heerlijk energiek, in de 40 minuten die de plaat duurt is het verrekte moeilijk om stil te blijven zitten. Ze weten de juiste afwisseling te maken tussen de wat rustigere stukken en staan niet constant op het gas. Waar de nummers op de ep’s vaak op elkaar leken zit er hier meer afwisseling tussen. Het maakt van Primrose Path een levendige plaat die constant uitnodigt om erin op te gaan.

Waar andere Post-Hardcore bands (voornamelijk degene in de Metal-Core hoek) zich vaak vinden in het hoekje van eenheidsworst en copy-paste werk weet Dream State zich voldoende te onderscheiden om interessant te zijn. En daarbij tevens te bewijzen dat dit genre nog niet dood is.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s