2017 Jaarlijst – Nr. 3

{oorspronkelijke bericht geplaatst in december 2017}

Seether – Poison the Parish

Volgens Last.fm is dit mijn meest afgespeelde plaat van het afgelopen jaar, wat niet heel gek is als je bedenkt dat het album in maart is uitgekomen. Dat het album (en de band) daarnaast ook all-time bovenaan staan zegt echter een stuk meer. De muziek van Seether pakt, sleept mee, is ongelofelijk energie en oh zo heerlijk rauw. Ik kan er simpelweg geen genoeg van krijgen en het feit dat er twee albums van Seether in mijn 10 meest afgespeelde albums staan is daar goed bewijs voor.

I want to stare into the sun
Until my eyes are burned and done
When everybody’s learned to pray
The rabid wolves come out to play


You’re fading out, emotionless
You won’t amount to more than this
So keep, keep cutting me down
Cheap, cheap tongue in your mouth


You’re so grown up behind the gun
A precious gift to everyone
So sacrifice your favourite son
The fall of man has now begun

Emotionless

Iedereen wil een fijn, gelukkig en plezierig leven hebben. Helaas is dat vaker niet het geval dan wel (ook al laten we dat nooit op internet zien). Juist op die momenten is Seether de band waar ik op terug grijp. Dat komt door het feit dat zij die gepolijste, gelukzaligheid die wij mensen als realiteit (willen) zien kapot maken en de pijn en rauwheid die daaronder huisvest laten horen. Het is iets wat ze al jaren doen, denk bijvoorbeeld aan ‘Fake It’. “Fake it if you’re out of direction / Fake it if you don’t belong / Just fake it if you feel like affection / Whoa, you’re such a fucking hypocrite”

Poison the Parish sluit hier goed bij aan. Mocht je het niet weten Parish is vertaald in het Nederlands Parochie, wat “gemeenschap van gelovigen in de katholieke/christelijke kerk” betekend. Ofwel het album staat voor het vergiftigen van een gemeenschap van gelovigen. Het album slaat echter niet op een religie, maar op de vergoddelijking van mensen. En wat voor invloed en effecten dat heeft op de opgroeiende jeugd, de ‘social-media’ verslindende massa en de mensheid in het algemeen. De band is volledig klaar met deze gang van zaken en gaan daar met hun bekende Zuid-Afrikaanse agressie tegenin.

Is it too late for me
To sell my soul unto the Devil?
Is it too late for me to pray
That God keeps you alive?
It feels like the sun has gone
And left me altogether
For this bell, its final chime

Sell My Soul

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s