2017 Jaarlijst – Beukplaat

{oorspronkelijke bericht geplaatst in december 2017}

Seether – Poison the Parish

Verrassend weinig competitie dit jaar. Tuurlijk, Stone Sour, Papa Roach, Nothing More, Foo Fighters, Trivium, Spoken en Enter Shikari kwamen met nieuwe albums. Maar geen van hen heeft de beuk er zo goed inzitten als de zevende plaat van Seether.

De band had de regie deze keer volledig in eigen handen en dat is te horen ook. Nadat de afgelopen drie albums een redelijk poppy insteek erin hadden, waar live trouwens niets van te merken was, is dit album weer in de stijl van de Karma & Effect en Disclaimer. En dat betekent rauw ongepolijst beukwerk, iets wat direct duidelijk wordt bij de eerste tonen van opener Stoke the Fire. Het was echter de video van Let You Down die duidelijk maakte dat de ‘oude’ Seether weer terug is. De rauwheid is namelijk niet alleen terug in de muziek maar ook in de bijkomende beelden. Het choqueren is terug en ze schoppen duidelijk tegen de huidige maatschappij. Dat de beelden dan gepaard gaan met de volgende tekst is niet geheelt verrassend.

So say something beautiful
Say what you’re keeping inside
This anticipation, I will only let you down
Say something meaningful
Say what you’re trying to hide
This anticipation, I will only let you down

Let You Down

Catchy, rauw, choqueren en commentaar leveren. Het zijn dingen die de band al ruim 17 jaar doet en met dit album bewijzen ze maar weer dat ze het niet verleerd zijn. Oh en live staat dit natuurlijk gerand voor een flink potje beuken.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s