2017 Jaarlijst – Verrasplaat

{oorspronkelijke bericht geplaatst in december 2017}

Harry Styles – Harry Styles

Verleden jaar heeft One Direction aangegeven er voorlopig mee te stoppen en zal iedereen zich op solocarrières richten. Ik weet dit omdat het groot in het nieuws was en de vele tienermeisjes al huilend hun smeekbedes naar de leden oprichten. Omdat de groep bij mij synoniem stond met een hoop stront heb ik er na het lezen van de krantenkop totaal geen aandacht meer aan besteed. Stomverbaasd was ik daarom bij de single Sign of the Times. Was het niet voor mijn vriendelijke (muziek)collega’s dan had ik niet eens doorgehad dat dit een voormalig lid van One Direction was.

Ik was oprecht verbaasd door de single en ook het album heeft mij goed verrast. De invloeden van oude rock is hoorbaar, tel daar de huidige pop invloeden bij en je hebt een plaat die ongelofelijk catchy is en eens niet in de electropop van tegenwoordig verzand.

Het album is zeker geen meesterwerk en hij is ook niet de mannelijke Adele zoals sommige beweren. Maar het album zit vol met verwijzingen naar vroeger, pop gerichte teksten en is duidelijk met plezier gemaakt. Hij brengt het allemaal met gemak en overtuiging ten gehore waardoor het makkelijk weg luistert.

Hij weet met zijn solodebuut de juiste weg te bewandelen om te verassen. En blijkt dat hij ook nog wat kwaliteiten bezit die hier mooi tot uiting komen. Hij krijg het voordeel van de twijfel. Ik ben dan ook oprecht benieuwd hoe hij hierop verder gaat.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s