2016 Jaarlijst – Nr. 3

{oorspronkelijke bericht geplaatst in december 2016}

Karmakanic – Dot

From a tiny single dot, To the greatest cosmic plot” luid het magistrale God the universe and everything else no one really cares about. Volledig geïnspireerd door die kleine blauwgroene bol die wij ons huis noemen. Het nummer gaat in op hoe klein die bol eigenlijk is en dat gebeurt natuurlijk door een nummer van 23 minuten ten gehoor te brengen. Een nummer wat Jazz, glamrock, progressive rock, koortjes, emotie, tempowisselingen, uitbarstingen, soepele riffs die vakkundig van de een naar de andere stijl schieten en een swingende bass, op een ongelofelijke manier weet te bundelen. Veel beter dan dit wordt het niet in de ‘prog epics’.

‘Maar die epics staan toch altijd als laatste? Om ermee te openen kan dan toch nooit goed zijn?’ Laat het maar aan deze zweden over om daar een passend antwoord op te geven. De vier nummers die volgen zijn stuk voor stuk tot aan het briljante toe. De zang, instrumentbeheersing, het samenspel van de 12(!) Leden op dit album is gewoonweg briljant. En laten we vooral de boodschap niet vergeten:

There is no hint that any help will come and save us from ourselves. There is no place that harbour life, there is no place we could migrate. In the enveloping cosmic dark, we’re the only light a lonely spark. We’re all, yet nothing


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s