2016 Jaarlijst – Nr. 10

{oorspronkelijke bericht geplaatst in december 2016}

Myles Sanko – Just Being Me

Een soulplaat op nummer 10, met al dat prachtige gitaargeweld wat dit jaar de wereld in geslingerd is? Onvoorstelbaar. Tenminste dat dacht ik altijd.

Nu ga ik hier niet lopen verkondigen dat dit dé soulplaat is, het blijft namelijk een genre wat voor mij nog grotendeels onbekend terrein is. Wat ik wel ga verkondigen is dat dit een ongelofelijk fijne plaat is. Die naast soul ook nog wat andere invloeden heeft. Zo is er ook een vleugje Jazz te vinden.

Wat opvalt is dat na een aantal luisterbeurten en geen breuken en verveling ontstaan is. Sterker nog er valt vrij weinig op aan te merken. Myles brengt hier erg fijne, sfeervolle en warme muziek ten gehoor. Muziek die bovenal ongelofelijk mooi klinkt, gezellig en relaxed maar ook aardige diepgang bezit.

Uiteraard is er ook ruimte voor wat zoete koek. Luister bijvoorbeeld naar (persoonlijk favoriet) ‘Forget Me Not’ die zich zo makkelijk in het gehoor nestelt. Of naar ‘I Belong to You’ die een heerlijke Jazz solo erin verwerkt maar oh zo zoet klinkt.

Veelzijdigheid is een term die snel komt bovendrijven. De verschillende stijlinvloeden zorgen voor veel afwisseling en de warme zang begeleid het geheel perfect. Dit is een plaat die zo’n 40 minuten puur genieten geblazen is.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s