2016 Jaarlijst – Beukplaat

{oorspronkelijke bericht geplaatst in december 2016}

Korn – The Serenity of Suffering

De band die ooit eens een paar hits had met een tazmanian devil interpretatie en energieke (nu)metal. Dezelfde band die daarna jarenlang in de middenmoot is beland en constant zoekend was naar nieuwe stijlen en geluiden om eruit te komen. Die band heeft dit jaar weer een album uitgebracht. En wat voor een.

Een 40 minuten durend knalfestijn is het geworden. Dit keer geen gekke fratsen maar terug naar de bekende energieke metal, inclusief tazmanian devil. Uiteraard met loodzware riffs, drums, slappende bass en schreeuwende zang. Eigenlijk alles wat we van Korn willen: rauwe stevige muziek. Er is gelukkig weinig ruimte voor de dubsteb/electronic die ze een paar jaar geleden nog gebruikte. Wel is het melodieuze gebleven. Het resulteert in een eersteklas beukplaat die tevens ook als album erg solide klinkt. En dit uiteraard weer voorzien is van de zo typerende ‘freaky’ art style die we zo gewend zijn.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s