2016 Jaarlijst – Nieuwplaat

{oorspronkelijke bericht geplaatst in december 2016}

Tom Neven – Closer

Een singer songwriter met een gitaar. De afgelopen jaren zijn ze als onkruid opgeschoten, wat erin resulteert dat ik ze bij voorbaat al laat liggen. Maar het, door collega muziekliefhebbers, geprezen debuut van Tom Neven is er toch doorgekomen. En daar ben ik maar wat blij mee.

Muzikaal gezien is het album zeker niet bovenstaand, maar daar ligt dan ook niet de kracht. Die kracht ligt volledig bij Tom zelf, zijn warme en emotionele zang pakken direct. Dit wordt ondersteund met intiem gitaarspel wat in tegenstelling tot veel collega muzikanten niet tot in den treure is gepolijst. Het rauwe randje is nog aanwezig en maakt dat de maar 35 minuten durende plaat ‘echt’ aanvoelt. Closer is in alle opzichten pure muziek, gemaakt om te raken, emotioneel en bovenal echt.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s