2016 Jaarlijst – Relaxplaat

{oorspronkelijke bericht geplaatst in december 2016}

Red Hot Chili Peppers – The Getaway

Vijf jaar zit er tussen dit en het vorige album. Ze hebben de tijd genomen, maar dat mocht ook wel na de laatste worp. Met The Getaway zijn ze echter weer helemaal terug, zij het met wat kleine wijzigingen.

Ze gaan immers al zo’n dikke 30 jaar mee en dat merk je op den duur ook wel. De overall sound is wat relaxter en rustiger. Ook qua zang is de leeftijd te merken, zonder af te doen aan de kwaliteiten van Kiedis trouwens. Dat zorgt ervoor dat de stijl op dit album toch anders is. Het klinkt voornamelijk een stuk sfeervoller en rustiger.

De heren zijn nog steeds heerlijk gek, maar hebben ondertussen het ouder worden geaccepteerd. Bij vlagen is het nog aardig swingend en de funk blijft duidelijk herkenbaar. Ondertussen zijn de uitspattingen minder hevig en minder vaak aanwezig. Maar als ze er zijn is het volop genieten geblazen.

Het levert een album op wat erg fijn in het gehoor is, wat prima op de achtergrond kan werken en wat vooral relaxed is. Heerlijk voor de zomerse avonden of de dagen dat je gewoon even niks wilt doen. Maar ook om gewoon even een uurtje lekkere funk-rock te horen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s