2015 Jaarlijst – Nr. 3

{oorspronkelijke bericht geplaatst in december 2015}

Riverside – Love, Fear and the Time Machine

Numer 3 is vrijgehouden voor Riverside. Ze vervolgen de met het vorige album ingeslagen weg. De oudere (70’s) prog/rock sound zit er dus weer in. In tegenstelling tot Shrine of New Generation Slaves is dit album wat minder zwaar en is er meer ruimte voor rust. Degene die bekend zijn met Lunatic Soul zullen dan ook wel veel herkenning hierin vinden. Het klinkt dan ook allemaal een stuk toegankelijker en zelfs wat pop achtig. Alleen bij het nummer Caterpillar and the Barbed Wire klinkt de oude Riverside nog terug.

Erg is dat zeker niet, op dit album worden we opnieuw getrakteerd op een geweldige sfeervolle trip. De bonus cd, day sessions genaamd, is de opvolger van Night session van het vorige album. Zoals de naam al doet vermoeden is het allemaal wat vrolijker. De zware electronics en de dreiging zijn verdwenen en er is meer ruimte voor vrolijkere deuntjes, rust en kalmte. Die twee session cd’s laten meteen de sfeer van de albums zien, waar de vorige zich richtte op zwaardere meer electronics gerichte muziek is dit album gericht op de luchtigere pop.

De stem van Mariusz (gelukkig nog steeds met een pools accent) helpt hier goed bij en de zang is dan ook een belangrijker aspect in de muziek geworden. Uiteindelijk is dit album, net zoals het vorige, weer een geweldige ervaring.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s