2015 Jaarlijst – Nr. 8

{oorspronkelijke bericht geplaatst in december 2015}

Saybia – No Sound from the Outside

8 jaar zit er tussen dit album en de vorige. 8 lange jaren waar we het zonder de geweldige melancholische pop muziek van Saybia moesten doen. Ja de vele concerten die ze gegeven hebben hielden het dragelijk maar na verloop van tijd gaat de drang naar een nieuw album toch daaraan voorbij. Dat er na die 8 jaar niks qua kracht is ingeboet blijkt al snel. Het geleden leed bij de zanger werkt daar uiteraard ook aan mee, en die triestheid en emotie is voelbaar.

Muzikaal bieden ze weinig nieuws, ben je bekend met de eerdere albums dan valt dit duidelijk te herkennen, maar dat is nooit de kracht geweest. De kracht zat hem altijd in de sfeer en de emotie die ui de zang die Soren Huss altijd zo mooi wist te brengen. Helaas hebben de jaren en het leed een effect gehad op zijn stem. Gelukkig is de warmte nog aanwezig en weet hij nog menigmaal te ontroeren.

Het album is er eentje die de tijd neemt en mist dan ook echte uitschieters, dit in tegenstelling tot de eerdere albums. Maar gun het wat tijd en laat het even op je inwerken. Na verloop van tijd heeft de warme ontroerende muziek van Saybia genoeg te bieden. Het album is waarlijk prachtig in al zijn triestheid en nog nooit heeft een album wat zo vol leed zit zo warm en vertroostend geklonken.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s