2015 Jaarlijst – Verrassing van het jaar

{oorspronkelijke bericht geplaatst in december 2015}

Modestep – London Road

Een band die na veel moeite in 2013 hun eerste album uitbracht, een album wat nog in het dubstep genre paste maar eigenlijk al te laat kwam. Toch lieten ze het daar niet zomaar bij zitten en kwamen ze dit jaar uit het niets met een opvolger. Maar dat is niet de grootste verrassing die we krijgen, die zit namelijk in de muziek zelf.

Er wordt nog steeds veelvuldig gebruik gemaakt van gastartiesten (van Partysquad tot Skindred) en in een aantal van die nummers is de dubstep nog te horen (met uitzondering van Circles waar Skindred voor een metal sound zorgt). Het zijn echter de nummers zonder gastartiesten waar we verrast worden, in die nummers worden de electronics gecombineerd met rock en begint er een gelijkenis met The Prodigy te ontstaan.

Het resultaat is een album wat, onder andere door de inspiratie van Londen, een zwaarder en volwassener thema met zich mee draagt en dit krachtig laat horen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s