2015 Jaarlijst – Zomer album

{oorspronkelijke bericht geplaatst in december 2015}

Dead Sara – Pleasure to Meet You

Het licht er maar net aan wat je graag wilt in de zomer, lekker luieren in de zon op het strand of even lekker zweten in diezelfde warme zon? Lekker rustig van die zomerse zwoele avonden genieten bij een vuur of heb je liever een wat ruigere avond bij eenzelfde vuur? En zo zijn er uiteraard nog meer vergelijkingen te maken. Zelf heb ik het niet zo met die zomers hier in Nederland veel te warm en te benauwd hier, maar toch als je dan lekker aan het werk bent met die 30 graden is dat een heerlijk gevoel. Uiteraard is er niks mis met eventjes lekker luieren (en dat heb ik al snel aangezien ik nauwelijks functioneer als het kwik boven de 25 raden komt) maar mijn voorkeur gaat toch naar een wat meer inspannende dag besteding. En daar hoort natuurlijk geen ‘alles komt goed’ sfeertje van Kenny B bij, of het classic rock achtige gitaar spel van Mark Knopfler, of van die simpele veel te clean klinkende EDM deuntjes, ook de bleus rock achtige muziek van The Arcs is te flauwtjes (en ja dit is inderdaad een project door een van de leden van The Black Keys). Nee daar hoort een lekkere rauwe sound bij, een sound die zowel motiveert om overdag lekker door te gaan als om ’s avonds lekker gezellig te hebben en uiteindelijk met een biertje teveel op in slaap te vallen. En voor die sound moet je zijn bij Dead Sara.

Het tweede album is altijd een uitdaging voor een band, ga je voort op dezelfde toon als je eerste album of ga je nieuwe invloeden uitproberen en hoe gaan je fans het vinden? De heren en dames van Dead Sara moeten zicht dit ook bedacht hebben maar hebben besloten om voor het plezier te gaan en hun eigen ding te blijven doen, wat dan ook goed te merken is. Het plezier is goed te horen in de nummers wat zorgt voor een fijne en relaxte sfeer. En ze trekken zich niks aan van de genre beperkingen en gebaande paden wat blijkt uit de vele verschillende stijlen die in dit album te vinden zijn. Het album staat vol met verschillende nummers, sommige een stuk harder terwijl andere juist weer een stuk vrolijker zijn. Het geheel zorgt ervoor dat dit album vele draaibeurten heeft gehad en daar zullen er nog wel meer bijkomen ook.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s