2014 Jaarlijst – Nr. 2

{oorspronkelijke bericht geplaatst in december 2014}

Anubis Gate – Horizons

Het zesde album van de heren met ondertussen de derde zanger. Anubis Gate is er eentje die al wat jaartjes meedraait in de prog wereld (de basis was er al in 1984, pas in 2004 was daar het eerste album), echter zit het met de bekendheid niet echt mee. Waarschijnlijk zal het na dit album niet veel anders zijn, de stevige metal basis spreekt ook een beperkte groep aan helemaal gecombineerd met de progressive stijl.

Gedurende 64 minuten krijg je stevige metal riffs op je af, de welbekende tempo wisselingen en korte onverwachte uitbrekingen. Dit allemaal onder de begeleiding van de rustige en, voor de prog kenmerkende, hoge zang. Hier en daar klinkt het zelfs nog een beetje catchy. Toch is het lastig om de sfeer echt te doorgronden en daardoor kom je er ook wat lastig in. Het is dan ook voornamelijk een groei album (vergelijkbaar met The Road of Bones van IQ).

Maar de knaller van het album is toch wel A Dream Within A Dream. Het nummer, wat een klein kwartier duurt, heeft een heerlijke sfeer en is het hoogtepunt van dit geweldige album. Eigenlijk is het zonde om er verder nog iets over te zeggen behalve dat je het geluisteren moet hebben.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s