2014 Jaarlijst – Nr. 4

{oorspronkelijke bericht geplaatst in december 2014}

Lunatic Soul – Walking on a Flashlight Beam

Lunatic Soul is weer terug. De elektronic dromerig ambient van de vorige albums is grotendeels verdwenen, maar gelukkig niet helemaal. Toch is het album een redelijke stijlbreuk met de vorige, zo valt er af en toe zelfs een elektrische gitaar te bespeuren. De twee belangrijkste (en vertrouwde) onderdelen zijn wel gebleven, namelijk de sfeer en de zang.

De sound is wat steviger, hoewel veel nummers met ambient (of simpelweg het geluid van golven) beginnen, en de noemer rock komt echt bovendrijven. toch voeren de zware dreunende tonen van de lang uitgerekte ambient de overhand. Het verminderde gebruik van elektronic moet wel opgevuld worden, en hier zijn dan ook verschillende stijlen (denk muzikale stijlen vanuit het oosten en dergelijke) terug te horen. Toch blijft de grootste troef van deze man zijn zang. Met de heerlijke dromerige stem neemt hij je makkelijk mee op reis.

En die reis daar gaat het uiteindelijk om. De eerste twee albums (totaal drie albums maar het is eigenlijk één geheel) brachten een verhaal over het hiernamaals en de reis daar naartoe. Dit album heeft als thema het gevangen of opgesloten zitten in ofwel emoties en gevoelens ofwel situaties. Uiteraard gebracht in een sfeervolle setting zoals we van Lunatic Soul gewend zijn.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s