2014 Jaarlijst – Nr. 7

{oorspronkelijke bericht geplaatst in december 2014}

Lacuna Coil – Broken Crown Halo

Na een eerste luisterbeurt valt op dat het geluid anders klinkt. Ja het geheel is weer wat harder en steviger geworden, ook vallen hier en daar wat poppy invloeden te bespeuren. Uiteraard is de zang van Cristina Scabbia weer fenomenaal en zingt ze eindelijk eens in het Italiaans (iets dat ze nog vaker mag gaan doen). Maar wat het meest opvalt komt van haar tegenhanger, Andrea Ferro zingt hier namelijk niet alleen mee maar verzorgt op een aantal nummers zowaar wat grunts, een welkome nieuwe ontwikkeling.

De pop invloeden zijn, net zoals bij de voorganger Dark Adrenaline, in mate toegevoegd. Wat resulteert in catchy riffs (metal riffs dan wel te verstaan) en in een aantal mooie meezingers. Maar de headbangers onder ons hoeven niette vrezen, er blijft genoeg over om op los te gaan.

Uiteindelijk is dit Italiaanse metal die geen ingewikkelde dingen uithaalt, maar het geheel simpel catchy en begrijpelijk houd. Makkelijk om in te stappen en genoeg om er langere tijd mee bezig te blijven. In de 20 jaar dat ze bestaan krijgen ze het nog steeds voor elkaar om stevige maar ook feestelijke metal te laten horen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s