2014 Jaarlijst – Nr. 8

{oorspronkelijke bericht geplaatst in december 2014}

Thomas Azier – Hylas

Anno 2014 een album uitbrengen wat qua sound terug gaat naar de old school electronic muziek, je moet het maar durven. Thomas (ja inderdaad hij wordt twee keer besproken) doet het gewoon en dat zelfs met zijn eerste plaat. Dat hij gevoel voor muziek heeft blijkt ook wel, het ene na het andere nummer brengt je weer een heerlijke sound. Dit aangevuld met gevoelige teksten en je hebt een perfect album voor de grote commerciële pop wereld. Ware het niet dat hij regelmatig terug grijpt naar de ‘oude tijd’ waardoor het album boven de middelmaat uitstijgt en je blijft luisteren.

Die ‘oude’ tijd komt voornamelijk tot leven door de eenvoud van de muziek, er zitten weinig extra geluiden in de muziek en het wordt ook nergens te lang uitgetrokken. Kenmerkend is het gebrek aan de ‘wall of sound’ en de industriële klanken die doorklinken. Hij doet af en toe denken aan een pop versie van NIN(Nine Inch Nails) en dat is zeker een compliment. ook wordt er geen gebruik gemaakt van samples en zingt hij alles zelf. Uiteindelijk staat de muziek in dienst van het verhaal, iets dat de popmuziek van tegenwoordig steeds meer verliest.

Live brengt hij de vetkuiven en zwarte leren jasjes weer terug en neemt hij het publiek makkelijk met zich mee. Zoals een paar dagen geleden al gezegd is zal hij het in clubs goed doen, maar de kracht blijkt pas bij zijn eigen shows. Het publiek gaat makkelijk mee op de muziek maar zal de sfeer en de emotie van de muziek veel beter meekrijgen. Deze jonge Nederlander (27 jaar pas) brengt met zijn eerste plaat electronic weer tot leven en zal dat de komende jaren waarschijnlijk wel blijven doen. Hopelijk blijft hij ver weg van de mainstream standaard.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s