2014 Jaarlijst – Nr. 10

{oorspronkelijke bericht geplaatst in december 2014}

Chevelle – La Gargola

Eigenlijk is de band Chevelle helemaal niet zo speciaal. Sterker nog hun muziek gaat op in de massa. Toch is een nieuw album altijd een interessante release, waarom vraag je je af? Tja dat is een hele goede vraag.

Chevelle maakt vrij standaard (hard)rock, maar weten dat op een manier te doen die weet te boeien. Ze zijn vergelijkbaar met bands als Breaking Benjamin, RED, Trapt, Filter en nog vele anderen. En bij dat soort rijtjes zitten er altijd bands tussen die je totaal niet boeien en bands waar je een zwak voor hebt, zo ook met Chevelle. Muzikaal zijn ze niet vernieuwend maar ook op dit album staan tal van pakkende nummers en ze gaan hier en daar nog aardig stevig te werk ook. Zo heeft Chocking Game bijvoorbeeld er een aardige metal sfeer erin zitten. En daar zit de kracht van Chevelle, de simpele opzet van nummers maar ook de durf om er stevig tegenaan te gaan. En daarmee schrikken ze de grote aantallen wat af. De meeste zullen gaan voor een Breaking Benjamin of een Nickelback, omdat die een stuk toegankelijker zijn dan Chevelle. En dat is ook de reden dat ze (met een verrek kleine voorsprong) op de nummer 10 staan, en omdat het album over de gehele speelduur eenzelfde kwaliteit bied.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s