2014 Jaarlijst – Teleurstelling van het jaar

{oorspronkelijke bericht geplaatst in december 2014}

Linkin Park – The Hunting Party

Zoals elk jaar zijn er wel artiesten die toch teleurstellen, zo ook dit jaar. In eerste instantie was het Coldplay die deze positie zou vervullen, maar er is een band die het net wat meer laat afhangen (voornamelijk omdat Coldplay al in een negatieve spiraal zat). Dat is namelijk Linkin Park die dit jaar hun zesde album uitbracht, een album wat weer wat afstapt van hun eerder gekozen koers.

Na de eerste 2 albums begaf Linkin Park zich in een vervelende positie, de muzikale keuzes werkten niet helemaal lekker en het derde album werd dan ook een album wat het op alle linies net niet was. De keuze om daarna meer op electronic te richten werkte goed, hoewel er weerstand was van de ‘ouwe linkin Park’ aanhangers. Die aanpak werkte gelukkig een stuk beter en er is toen gekozen om op die koers door te varen. En na twee albums dat gedaan te hebben blijken ze nu weer terug bij af.

The Hunting Party is namelijk een album wat hetzelfde idee geeft als het derde album (er ontstaat een patroon zo, album nummer negen laat ik alvast lekker liggen). Ze stappen hier weer wat af van de gekozen koers en keren terug naar de stijl van de eerste twee albums. Blijkbaar hebben ze geluisterd naar de fans, maar of dat de juiste keuze is geweest valt te betwijfelen. Net als het derde album geeft dit album een net niet gevoel, en blijkt dat de ‘ouwe’ Linkin Park niet meer is wat het was. De eerste twee albums bleven de gehele duur boeien terwijl er hier maar een enkel nummer op staat wat dat doet. Waar de eerste twee albums nog wel eens gedraaid worden staat deze alweer een tijdje stof te verzamelen in de kast. De liefhebbers van de oude Linkin Park doen er goed aan dit album te laten liggen. En de liefhebbers van de electronic Linkin Park doen er goed aan om te laten liggen. In plaatst dat ze het beste van de twee combineren lijkt het erop dat ze dat juist hebben laten liggen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s