2014 Jaarlijst – Verrassing van het jaar

{oorspronkelijke bericht geplaatst in december 2014}

Broken Records – Weights & Pullies

In het begin waren er twee albums en een paar optredens. En toen, na een periode (4 jaar) van stilte, was daar ineens een nieuw album, helaas met nog minder optredens dan eerst.

Het derde album van Broken Records brengt eigenlijk weinig nieuws. Het is vooral fijn om weer een teken van leven te horen van de band. Wel is het album een stuk gestroomlijnder en strakker dan de voorgaande twee. Dit gaat ten koste van het folk element wat hier een stuk minder aanwezig is. Maar gelukkig weten ze de sfeer te behouden en is het, net zoals de vorige twee, een album wat perfect is voor regenachtige avonden. Pas na afloop van het album merk je dat er 40 minuten voorbij zijn en dat deze eigenlijk voorbij zijn gevolgen.

Ook al is het fijn om weer eens wat van Broken Records te horen, helemaal als het zo onverwachts komt als deze. Toch heeft de tijd ze geen goed gedaan. Wat ze doen doen ze goed. Maar de herhaling begint toch in te vallen. Slecht zal het nooit worden maar je wegblazen zullen ze op deze manier ook niet meer doen. Hopelijk leren ze hiervan en doen ze er niet weer 4 jaar over om iets nieuws uit te brengen. Misschien dat er dan ook weer een tour komt, want live blijft het nog altijd genieten.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s