2014 Jaarlijst – Ontdekking van het jaar

{oorspronkelijke bericht geplaatst in december 2014}

Thomas Azier – Hylas

Elk jaar (her)ontdek je wel weer een aantal bands en artiesten, maar dit jaar zat daar een interessante tussen. Het is namelijk zo dat ik een groot rock liefhebber ben, maar zo af en toe is er een artiest in een andere muziek stijl die mij toch weet te pakken. Daft Punk (zie de lijst van vorig jaar) en The Prodigy zijn daar voorbeelden van. En dit jaar kwam daar Thomas Azier bij.

Daft Punk en The Prodigy hebben gemeen dat beide afwijken van de mainstream (Daft Punk vooral in de begin fase). En datzelfde doet Thomas eigenlijk ook. Hij wijkt qua muziek af van de huidige mainstream standaard die gezet is en weet dat te doen door terug te grijpen op de kracht van Electronic. Waar de meeste electronic richt op de simpele meespring beats, meezing lyrics, een gebruikelijke break gevolgd door of een ‘wall of sound’ of door een compleet tegenstrijdige compositie, doet dit album dat toch stukken minder. Ja in de clubs zal de muziek het publiek zeker wel mee krijgen, maar het zal daar nooit de kans krijgen om de diepgang te laten horen. Gelukkig doet hij genoeg eigen shows om die te laten horen en dan merk je ook meteen dat zijn muziek gevoel en sfeer heeft, en dat hij een breed publiek aantrekt.

Met huisvesting in Berlijn en jaren de tijd genomen om het album in elkaar te zetten is deze Nederlander een welkome artiest en zijn we benieuwd naar zijn volgende werk.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s