2014 Jaarlijst – Herfst album

{oorspronkelijke bericht geplaatst in december 2014}

Bass Communion – Box Set

De verzamelaar van Bass communion (steven wilson) brengt vele eerder uitgebrachte nummers samen in een geheel. De box is, net zoals veel van zijn eerdere werk, in een gelimiteerde oplage beschikbaar gesteld (2000 stuks). Oftewel voor de echte fans. Wat krijg je dan? vier cd’s met daarop elk weer een aantal nummers die in totaal een kleine vier uur plezier brengen. De muziek kan geschaard worden onder de noemer Ambient, maar ook Avant-Garde en Drone zijn toepasselijk.

Het album is het best te doen in de avond uren onder het genot van een lekkere whisky en een knapperend haardvuur. In het donker komen dan verschillende dromen opzetten en kruipen langzaam naar je toe om je mee te nemen op een reis die je zo mooi (of beangstigend) maakt als je zelf wilt. Op het moment dat je de zwaar dreunende klanken, die verre angstige gil, de schrapende kettingen langs de kerkerdeur, de kalme golven tijdens een ondergaande zon en het uitgaande vuur in je laat opnemen dan komt de rest vanzelf.

Tijdens de vier uur durende reis maak je de meest intense momenten mee. Van je meest angstige momenten tot de meest gelukkige momenten en alles daar tussenin . Deze box set is niet voor iedereen, vooral de tere zielen zullen met pijn en moeite erdoorheen moeten bijten. Echter voor de meer ervarene personen in deze reizen is dit er een om zeker aan te raden.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s