2014 Jaarlijst – Zomer album

{oorspronkelijke bericht geplaatst in december 2014}

The Black Keys – Turn Blue

De blues georiënteerde garage-rock van The Black Keys is ook dit jaar weer op het toneel verschenen. Sinds het album Brothers zijn ze niet meer weg te denken en leveren ze grootse spetterende stadium vullende nummers af. Daarmee verdween ook het rauwe onafgewerkte randje van de muziek wat duidelijk te horen is op El Camino. Gelukkig zijn de twee heren niet zo makkelijk over te halen om simpele pop nummers te schrijven. Nee ze maken muziek die ze zelf willen, en dat is maar goed ook.

De hit potentie in dit album is weer groot, maar zo simpel als het vorige album is het zeker niet. De invloeden uit de psychedelic zijn hoorbaar en geven een hele andere toon aan het album. Het geheel leverde wat in op pit en maar levert daar sfeer voor terug. De single Fever heeft uiteraard flinke hit potentie en is aardig catchy maar daar is het dan ook een single voor. Toch valt Fever wat uit de toon op het album, en dat is in het voordeel van het album.

Het album doet het goed in de avond uren. Met een ondergaande zon onderweg naar huis van het werk. Eigenlijk lijken al hun albums gemaakt om onderweg te draaien.

The Black Keys is een band die na jaren eindelijk het grote publiek bereikt heeft. Maar zelfs met de grote hit potentie in de nummers blijven ze trouw aan zichzelf door met elk album weer iets anders te doen, iets wat niet in de mainstream past en terug grijp op vervlogen stijlen. Turn Blue is niet het beste werk wat ze hebben afgeleverd, maar het plezier zal daar zeker niet minder om worden.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s