2014 Jaarlijst – Introductie

{oorspronkelijke bericht geplaatst in december 2014}

Het is weer zover het jaar komt weer bijna tot zijn einde dus het is weer tijd voor de welbekende eindjaarslijst. Uiteraard is er de ‘ultieme’ top 2000 maar daarnaast zijn er veel meer die lijstjes uitbrengen (veelal ook een stuk interessantere lijsten), en zo ook hier. Uiteraard gaan we de lijst vooraf met het welbekende terugblik op afgelopen jaar. Zo is dit jaar gebleken dat Dream Theater het live nog steeds kan. Is er een nieuwe rage ontstaan bij de lang vervlogen bands, namelijk het uitgeven van live registraties uit de jaren ’70. Denk hierbij aan Deep Purple (hebben zelfs 2 live albums uitgebracht), CSNY, Aerosmith, ABBA en natuurlijk de meesters zelf Queen. Uiteraard hopen vele dat een aantal bands zich daar het komende jaar nog bij gaan aansluiten zoals Pink Floyd en Led Zeppelin. Ook is de samensmelting van hardcore en dance / electronic (ook wel bekend onder EDM tegenwoordig) flink gegroeid (eigenlijk smelten alle genres steeds meer samen), en worden de hitlijsten gedomineerd door elektronische muziekstijlen.

Natuurlijk is er nog veel meer gebeurd maar daarvoor zijn we hier niet, nee het is tijd om de eindjaarslijst langzaam te ontrafelen. En zoals elk jaar is het weet tot de laatste paar dagen spannend hoe deze er precies uit komt te zien. In de komende 10 dagen zullen er 14 albums langskomen waarvan de laatste 10 de uiteindelijke lijst zullen vormen. We zullen vanaf morgen beginnen met de grootste teleurstelling van het afgelopen jaar. Maar eerst luisteren we even naar Buckley voor de 10 slechtste single’s van 2014.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s