2018 Jaarlijst – Muzikaal vooruitzicht 2019

Wat gaan we komend jaar horen? Dat is de grote vraag. We gaan in ieder geval een nieuw album krijgen van Dream Theater wat schijnbaar weer een stuk steviger gaat zijn. De verwachtingen zijn echter laag en de eerste single (zie hieronder) maakt het niet veel beter. Ook Alter Bridge, Avenged Sevenfold, Childish Gambino, Deftones en Red Hot Chili Peppers schijnen aan nieuwe muziek te werken. Daarnaast zijn er ook nog De staat, Papa Roach en Queensryche die nieuw werk gaan uitbrengen. Genoeg nieuwe muziek om de eerste paar maanden door te komen dus.

Dream Theater wordt interessant, hoewel ik de band eigenlijk al opgegeven heb ben ik stiekem wel benieuwd of ze toch nog iets boeiend weten te brengen. Daarnaast hoop ik dat de band in Europa ook nog een Metropolis pt2 tour gaat doen, deze staat wel gepland voor America volgend jaar dus er is nog hoop.

Daarnaast is er een erg mooi vooruitzicht: TOOL komt eindelijk met het lang verwachte album en bijbehorende tour. En daar ga ik nog heen ook. Als er één band was die ik nooit verwacht had live te zien was het TOOL wel, dus daar kijk ik erg naar uit. Uiteraard is dat niet de enige concert. Ook Haken staat gepland en dat beloofd een flink spektakel te worden. Daarnaast staan Mike Shinoda en Tech N9ne gepland. Beide nogal ver van mijn comfortzone, maar onder de noemen van horizon verbreding moet dat wel goed komen. En Mike is natuurlijk een bekende vanuit Linkin Park.

Verder lijkt het een rustig jaar te worden, maar zoals ik ondertussen geleerd heb zijn er altijd nog vele verrassingen in een jaar.

Als laatste is er natuurlijk nog deze site. Komend jaar zullen daar in ieder geval de jaarlijsten van de afgelopen jaren op komen. Evenals een aantal reviews die hier nog liggen.
Daarnaast is het de bedoeling om wat meer inhoud aan de site te geven, zoals het dieper in gaan op mijn all-time top albums en de hoe ik op dit muzikale punt ben gekomen. Of het allemaal lukt zien we over jaar wel, maar als voornemen staat dit er in ieder geval.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s