2018 Jaarlijst – Net niet

Zoals elk jaar zijn er weer een aantal platen die het bijna in de top 10 geschopt hebben. Soms zijn het de net niet platen en soms is het de bikkelharde concurrentie. Ze zijn echter wel het vermelden waard. Dus hieronder de 5 platen die bijna in de top 10 stonden.

Shinedown – Attention Attention

In een ver verleden brachten ze 2 rauwe alternative rock platen uit. Daarna kwam The Sound of Madness die een grote popinvloed liet horen. De albums daarna zijn eigenlijk steeds verder in de massa verdwenen. Maar nu hun 6e plaat, ook weer een 13 in een dozijn album. Maar ze weten deze keer weer het gevoel van The Sound of Madness te vangen. En die doet het nog steeds erg goed bij mij. Ook deze mag er wezen, heerlijke rock. 

Judas Priest – Firepower

Wie had dat gedacht, dat de oude garde van welleer nog eens een echt knallend metal album zou leveren. Ze flikken het hier toch. Firepower klinkt erg fris en gevuld met plezier. De nummers zijn stevig en kunnen zich meten met veel van de moderne metal. Judas Priest is nog springlevend.

The Browning – Geist

Al genoemd als Beukplaat, maar ze hebben lange tijd in de top 10 gestaan. Dat komt voornamelijk door de veelzijdigheid die het album waarborgt. En omdat het gewoon een erg fijne beukplaat is.

Broken records – What We Might Know

Deze kwam even uit het niets. 4 jaar na hun vorige poging die, om eerlijk te zijn vrij snel vergeten was komen ze met hun 4e plaat. Hier is een volwassener geworden band hoorbaar, die een ietwat traditioneler geluid kiest. Het zijn echter allemaal erg fijne rock nummers die dankzij de poppy inslag erg fijn in het gehoor liggen. Een van de vele bands die de aandacht zeker verdient.

Lunatic Soul – Under the Fragmented Sky

Voornamelijk opgebouwd uit rest materiaal van Fractured. Dat betekent veel verschillende invloeden en verdere verwerking van het rouwproces. Met 36 minuten voelt het meer als bonus cd dan als volwaardig album. Het mag de pret echter niet drukken, helemaal met deze kwaliteit.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s