2018 Jaarlijst – Nr. 3

Gazpacho – Soyuz

Het is 23 april 1967. Rusland stuurt het eerste bemande ruimteschip de lucht in. Tijdens de vlucht ontstonden er verschillende problemen waardoor al eerder besloten werd om de missie af te breken. Onderweg terug naar de aarde ging het nog eens mis, ditmaal met catastrofale gevolgen. Met zo’n 140km per uur sloeg de raket te pletter met als enige slachtoffer Vladimir Komarov, wie nu voor altijd met dat jaar in verband gebracht wordt. En daar komt Gazpacho in beeld, want er zijn veel meer verhalen van personen die voor altijd gebonden zijn aan een bepaald moment in de historie. 

Soyuz bevat daar een aantal verhalen van. Daarmee is het album vergelijkbaar het album March of Ghosts. Beide bevatten namelijk losse verhalen. Qua stijl is er dan weer veel te horen van Missa Atropos. Maar uiteindelijk is het weer typisch Gazpacho. De sfeer, de vele landelijke en muzikale invloeden en het creatief gebruik van voorwerpen (zo worden er lucifers gebruikt in Exit Suite). Het zorgt ervoor dat ook dit 10e album weer als een huis staat. 

Soyuz One, hurry home 
Sooner or later gone 
Starless child 
Lived up times 
Ever spending now 

Frozen lips 
Lose their grip 
Serving the silence 
Escape or drown 

Strand of light 
In cold night 
You can’t see me now

– Soyuz One

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s