2018 Jaarlijst – Nr. 7

TesseracT – Sonder

Als fan van het label K-Scope ben ik de naam TesseracT al vaker tegengekomen. Maar eerdere luisterpogingen hebben zijn nooit doorgezet naar verdere ontdekking. Niet omdat het niet goed klonk, de vorige albums klinken erg goed en erg sfeervol. Maar het wist simpelweg niet te pakken. Dat is met Sonder wel anders. 

You wasted so much damned time on it 
You wasted half your damned life 
Now watch it fall to damned pieces, pieces

– The Arrow

Sonder , wat net de 36 minuten aantikt boeit vanaf de eerste tonen tot de laatste. De muziek is een mix van uiteenlopende ideeën. Soundscapes, Screams, Djent, Metal, Progressive zijn stijlen die duidelijk herkenbaar zijn. Dit wordt aangevuld met popgevoelige zang. Het maakt het album erg toegankelijk, iets wat op de vorige albums een stuk minder het geval was. Tegelijkertijd is er een flinke onderhuidse spanning met de pulserende drums, de spaarzame screams en de Djent invloeden. Het album doet daarbij denken aan de laatste van leprous en dat is zeker niet vervelend. 

Waar Leprous tot bovenin de lijst wist te komen lukt het de heren van TesseracT (nog) niet. En dat heeft voornamelijk te maken met dat ook dit album iets tegen zich heeft werken. Ja het is het toegankelijkste album van ze, maar er zit een bepaalde kilheid in de sfeer die een bepaalde afstandelijkheid creëert. Tijdens de luisterbeurt merk je er niets van, maar ik merk dat ik hem niet snel meer op zet. Het is een klein smetje op een heerlijk klinkend album. 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s