2018 Jaarlijst – Nr. 6

The Boxer Rebellion – Ghost Alive

Bekend van de pakkende indie pop rock en sfeervolle knallers. The Boxer Rebellion is geliefd bij velen. Juist door dat karakter heb ik mij altijd wat afzijdig gehouden van de band. Achteraf heb ik daar ongelofelijk veel spijt van, maar achteraf praten is altijd makkelijk. Het zesde album van de band pak ik gelukkig wel mee. 

Voor wie bekend is met de band is dit wat andere kost. Geen volle sfeervolle pop rock maar ingetogen akoestische tranentrekkers. Hoewel tranentrekkers misschien wat overdreven is maakt de muziek duidelijk dat hier een flinke lading emotie en verhaal achter zit. Omdat het verpakt is in akoestische en ingetoge muziek voelt het al snel emotioneel aan. Dat het album je vanaf de eerste minuut tot de laatste vastgrijp en niet meer loslaat werkt daar uiteraard ook aan mee. 

And here I stand 
Waiting to follow 
Why did we leave it like this 
It’s never the pain we miss 
And I regret 
Leaving it this way 
Leaving it here instead 
Leaving these things unsaid 

But I can see 
What you are doing to me 
Don’t say goodnight 
Don’t say goodnight 
When it’s not right

– Goodnight

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s