2018 Jaarlijst – Beukplaat

The Browning – Geist

Avoid the truth while we live a moment from death
Content with corruption
Accept the deception

There’s nothing left on this planet but misery
Regress any progress
Violence in a vortex

– Final Breath

Het debut Burn This World bracht een heerlijke mix van Hardcore, Metalcore en elektronic onder de noemen Deathcore. De twee volgende platen brachten meer van hetzelfde.Muziek die het altijd goed doet als je de agressiviteit eruit moet gooien. Maar nergens werd het zo interessant als bij de eerste. Met plaat nummer 4 proberen ze daar verandering in te brengen, en dat doen ze verrekte goed.

Op Geist klinkt de band een stuk dynamischer en afwisselender dan dat ze ooit hebben gedaan.Tussen al het geweld is er ruimte gekomen voor rustigere momenten, focus op sfeer en andere stijlen. Het maakt de plaat een stuk aantrekkelijker en aangenamer om naar te luisteren. De afwisseling zorgt er ook voor dat de al snoeiharde muziek nog harder klinkt. Wat voornamelijk een kwestie is van het goed opbouwen en op de juiste momenten de rust nemen. Iets wat ze hier uitermate goed doen. Hierdoor klinkt de band een stuk volwassener.

Het is daarmee niet een plaat die alleen maar lekker is om even alle frustraties en agressie eruit te gooien. Maar het is ook een plaatwaar je echt naar kan luisteren. En dat is iets wat ze met hun tekstuele boodschappen ergens wel willen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s