2018 Jaarlijst – Sfeerplaat

Hammock – Universalis

Het is eigenlijk een oneerlijke strijd. Muziek van Hammock is namelijk volledig gebasseerd op sfeer en zolang Sigur Ros geen concurentie bied is de sfeertplaat bij voorbaad al vergeven. Of het erg is? Zeker niet, zolang Hammock prachtig sfeervolle albums weet te maken verdienen ze deze plek.

Universalis is het vervolg op het vorig jaar verschenen Mysterium, een album wat geinspireerd werd door het verlies van een dierbare. Mysterium werd gekenmerkt door de kille, koude en kale stijl. Het paste perfect bij de dwarsdoorsnede van verlies, dood en rauw. Universalis gaat daarop door en zet de stappen naar boven, opzoek naar licht en positieviteit. De muziek is daardoor lichter en bij vlagen wat vrolijker. Feitelijk de volgende stap in het verwerkingsproces.

Het laatste wat ik nog kwijt wil over dit prachtige stukje muziek is het volgende. Pak een uur rust (het liefst in een donkere kamer), zorg ervoor dat je niet gestoord kan worden, zet de koptelefoon op (of de stereo set lekker luid), doe de ogen dicht en laat de muziek over je heenkomen. Puur genieten.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s