2018 Jaarlijst – Relaxplaat

Gorillaz – The Now Now

Na een lange tijd van stilte kwam er vorig jaar weer een album van de band. En niet zo maar een, maar eentje die propvol stond met nummers en artiesten. Dit jaar is er alweer een volgend album. Deze keer zit het niet propvol met nummers en artiesten maar is het voornamelijk Gorillaz zelf. Iets wat op de vorige plaat toch best gemist werd.

The Now Now is daarmee een geheel andere plaat geworden dan Humanz was. Waar Humanz je constant om aandacht vroeg is dit eigenlijk de perfecte plaat om even rustig op de achtergrond op te hebben staan of bij de zomerse BBQ. Zonder er erg in te hebben is he album alweer afgelopen. Dat is met 40 minuten ook niet een bijzonder moeilijke taak. Maar hier lopen de nummers wel erg vloeiend over in elkaar.

Daarmee komt er echter ook iets aan het licht. De Gorillaz van de eerste twee platen, nog steeds mijn favorieten, is dit zeker niet. Het is voornamelijk elektronisch en kalm de rock invloeden vrijwel verdwenen zijn. Uiteraard zijn er nog genoeg hip-hop invloeden te vinden zoals bij de eerste albums. Maar ze missen de impact wel een beetje. Daar tegen over staat echter een band die erg relaxed muziek ten gehoor brengt. En dat is wel iets wat je wilt voor een relaxplaat. Dat de plaat zich na verloop van tijd steeds meer in je gehoor gaat nestelen is alleen maar mooi meegenomen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s