2018 Jaarlijst Intro

Het is weer zover, de muzikale eindejaarslijst komt er weer aan. Ondertussen het zevende jaar op rij. En waar de lijst in die jaren steeds verder is uitgebreid zijn er dit jaar ook organisatorische wijzigingen geweest. De opzet is nog hetzelfde, met hier en daar enkele aanpassingen.

Anyway, ook dit jaar is het muzikaal weer een feest geweest, veel nieuwe releases, veel nieuwe ontdekkingen en enkele verassingen. Maar ook voornamelijk nieuwe ontwikkelingen. De zoektocht naar nieuwe muziek breid zich steeds meer uit naar andere genres, tegelijkertijd blijf ik altijd weer terugkomen naar de Rock en Metal en uiteraard de geliefde progressive hoek.

Iets wat dit jaar echter is opgevallen is de drang naar stevigere muziek. En dat is vooral in de metal hoek te vinden. Bands als Gojira en Deafheaven zijn dit jaar nieuwe aanwinsten. Beide bands die in de deathmetal hoek zitten en die ik enkele jaren geleden weggelegd zou hebben. Iets wat ik met Deafheaven trouwens ook heb gedaan. Maar ook bekende bands als The Browning en Haken werken daaraan mee. Zelfs Judas Priest wist dit jaar weer stevig te vermaken.

Of dit zich volgend jaar doorzet moeten we nog maar even aankijken. Maar wees niet bang er is ook genoeg ruimte voor kalmere muziek en andere stijlen. Want in elke soort muziek is namelijk iets moois te vinden. Iets wat je als liefhebber maar al te graag wilt horen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s