2013 Jaarlijst – Zomer album

{bericht oorspronkelijk geplaatst in december 2013}

Daft Punk – Random Acces Memories

Ineens was daar een afbeelding van 2 helmen, de oh zo bekende helmen van de heren Daft Punk. Kwam er dan eindelijk een nieuw album?
Na tijden van speculatie en een briljante marketing was daar dan eindelijk het eerste nieuwe geluid, Get Lucky met Pharrell Williams, wacht Pharrell? ‘Das toch die hiphop gozer wat moet hij met Daft Punk?’ Tja, Get Lucky is dan ook niet het typische Daft punk nummertje, sterker nog het is vrijwel het tegenovergestelde ervan, in plaats van een elektro nummer hebben ze een dijk van een zomer hit gemaakt.

Get Lucky heeft daarbij wel veel kritiek gekregen, kritiek die je ook bij het album op kwam zetten. Zo was het namelijk niet origineel meer, en had dit niks meer met de vroegere Daft Punk te maken. Het was gemaakt voor de massa en werd als commercieel bestempeld. Maar ze hebben een album neergezet wat terug grijpt naar de ‘gouwe oude tijd’ met een heerlijk zomers gevoel. Tevens weten ze hier emotie over te brengen zoals ze nog nooit gedaan hebben, en brengen ze een ode aan legende Giorgio Morodor, wat wil je nog meer?

Helemaal als laatst laten ze echter nog wel merken dat ze het niet verleerd zijn, in het nummer Contact horen we namelijk weer de typische Daft Punk terug die we gewend zijn, een heerlijke episch einde wat ons doet verlangen naar meer. En daarmee gaan we met een heerlijke zomers gevoel weer verder.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s