2013 Jaarlijst – Verrassing van het jaar

{bericht oorspronkelijk geplaatst in december 2013}

Woodkid – The Golden Age

In 2011 verscheen er het nummer Iron wat vol stond met bombastische geluiden. Een jaar later kwam daar Run Boy Run bij, opnieuw een nummer wat zich kenmerkte door de Bombast. En nu is daar dan het volledige album gekomen. The Golden Age kenmerkt zich (uiteraard) door bombastische nummers, maar dan wel nummers die heerlijk klinken.

Op de EP die bij Iron verscheen stonden nog een drietal andere nummers. Deze nummers klonken helemaal niet bombastisch en lieten de folk kant van deze Fransman horen. Op het album is hier nog maar weinig van te bespeuren, het zijn bombastische pop nummers die hier de overhand hebben.

Woodkid weet met zijn album een hoop energie over te brengen, die zowel aan de oppervlakte veel te bieden heeft als ook in de diepte. De folk kant is nauwelijks aanwezig en hoewel dat toch enigszins jammer is hadden we geen van deze nummers willen missen.

Naast zijn muziek is Yoann Lemoine ook bekend als videoclip regisseur. En dat is dan ook te merken in zijn eigen video’s, waar het gebrek aan kleur bijdraagt aan de sfeer die met zijn muziek gecreëerd wordt. De clips zelf vormen een doorlopend verhaal, terwijl de nummers zelf makkelijk  los te zien zijn. Zowel doormiddel van de video’s als door het album wordt er een verhaal verteld, en als we dit tot ons laten inwerken ontdekken we dat Woodkid toch een aardig goed talent heeft voor dit werk. Ook al is zijn zang niet overal even zuiver, het geheel staat als een huis. Met The Golden Age levert Woodkid een pop album af zoals het moet zijn, bombastisch, sfeervol en met een verhaal. Ja verrast waren we zeker toen we dit hoorden.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s