2013 Jaarlijst – Teleurstelling van het jaar

{bericht oorspronkelijk geplaatst in december 2013}

Steven Wilson – The Raven That Refused to Sing

Steven Wilson de man achter het briljante Porcupine tree, de band No-man en het pop duo Blackfield (tegenwoordig als gast artiest), brengt hier zijn derde solo album uit, waar het eerste album de lijn van de progressieve metal volgde ging het tweede album een wat jazzy kant op. Dit derde album bouwt daarop voort.

Tijdens de tour van Grace for Drowning ontstond het nummer luminol wat het begin is geworden van dit album. Een album wat dankzij het remasteren van de albums van King Crimson nog meer terug is gegaan naar de oude progressieve stijl, en nog meer jazz invloeden heeft. Het is een album waar reikhalzend naar is uitgekeken, maar uiteindelijk een net niet album is geworden.

Uiteraard mist het de typische metal uitspattingen, en wordt alles hier weer lang uitgesmeerd. Opzich niet eens zo erg ware het niet dat hij ditzelfde op Grace for Drowning al beter heeft gedaan. En dan voor het titel nummer precies dezelfde opbouw en stijl gebruik als bij het nummer Drag Ropes wat hij een jaar eerder heeft uitgebracht. Nee, uiteindelijk is het een album geworden wat genoeg potentie heeft maar nergens volledig wordt benut, daarom is dit album de teleurstelling van het jaar.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s