2013 Jaarlijst – Ontdekking van het jaar

{bericht oorspronkelijk geplaatst in december 2013}

Karnivool – Asymmetry

Karnivool is een Australische band die veel vergeleken wordt met Tool, naast de overeenkomst in naam zit er ook in muzikaal vlak een grote overeenkomst. Waar Tool bekend (en verheerlijkt wordt) om de briljante muzikale stukken weet ook Karnivool hier briljant muziek ten gehoor te brengen. Echter heeft Tool er een handje van om er een nogal weird en freaky sausje overheen te gooien, gelukkig doet Karnivool dit dan weer wat minder en blijft er een plaat over die een heerlijk progressieve muziek ten gehore brengt.

Dit derde album, wat volgt op het wereld album Sound Awake, heeft de titel Asymmetry meegekregen, en asymmetrisch is het inderdaad. Bij vlagen horen we de muziek asynchroon (of asymmetrisch) en dit klinkt dan ook vrij onnatuurlijk en ietwat ongemakkelijk. Echter als geheel heeft het hele album een doorlopende lijn die, als er de tijd is genomen om het in te laten werken, opnieuw bewijst dat ze kwalitatief tot de top behoren.

Als het album dan uiteindelijk is ingewerkt kunnen we concluderen dat het hele album een vaste kwaliteit weet te bieden, en voor de Prog liefhebbers eigenlijk verplichte kost is. Na een album als Sound Awake (hoe heb ik dat album ooit kunnen missen) is het niet gek dat dit album wat minder is.

Echter weten ze hier een album te brengen wat wel degelijk met kop en schouder boven menigeen Prog band uitsteekt.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s